Salı, Ekim 22

Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleştirildi

Bakanlığın açıklamasında Rusya ile Ukrayna arasında esir değişiminin yapıldığı belirtildi.

195 ASKER DEĞİŞTİRİLDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Müzakere süreci sonucunda 195 Rus askeri Kiev yönetiminin kontrolündeki topraklardan çekildi. Buna karşılık 195 Ukrayna Silahlı Kuvvetleri askeri teslim edildi. Rus askerleri uçaklarla Moskova’ya nakledilecek.” Bakanlığa bağlı sağlık merkezlerinde tedavi görüyorlar. Serbest bırakılan askerlere tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor.”

ZELENSKİY’İN AÇIKLAMASI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy de sosyal medyadan esir değişimine ilişkin bir açıklama yaparak, “207 askerimiz ve sivilimiz evlerine döndü. Esir alınanların hepsini geri getireceğiz. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Tabii” dedi. dedi.

RUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ, 65 UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, 24 Ocak’ta, aralarında Ukraynalı mahkumların da bulunduğu bir Rus uçağının, Ukrayna’dan atılan roketle Belgorod bölgesinde vurulduğunu açıklamıştı.

Açıklamada, uçağın mürettebatının 6 kişiden oluştuğu, çatışmalarda esir alınan 65 Ukrayna askeri ve onlara eşlik eden 3 Rus askerinin bulunduğu, uçaktaki tüm mürettebat ve yolcuların hayatını kaybettiği belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, olayın ardından yaptığı açıklamada, Rusya ile Ukrayna arasındaki mahkum değişim sürecinin devam edip etmeyeceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

(AA)Bu içerik Doğukan Akbayır tarafından yayınlanmıştır.

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Küçük Behiye'yi öldürdü!  Şüpheli Suriye vatandaşı cezaevinde intihar ettiKüçük Behiye’yi öldürdü! Şüpheli Suriye vatandaşı cezaevinde intihar etti
Kız arkadaşını rehin alan saldırganı öldürdü!  Mahkeme o polis memuru hakkında karar verdiKız arkadaşını rehin alan saldırganı öldürdü! Mahkeme o polis memuru hakkında karar verdi
Kriz “Bodrum” krizi! “Adamının ismini alacak”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber