Salı, Ekim 22

CHP belediye başkan adaylarını açıkladı, kurmaylar istifa ve eleştirilere yanıt verdi: Değişimi sağlıyoruz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önceki gün partisinin kritik bölgelerdeki belediye başkan adaylarını belirlemek için merkez yönetim kurulu ve parti meclisi üyeleriyle çok sayıda toplantı yaptı. Saatler süren toplantılarda önce tartışmasız bölgeler tartışıldı, ardından Çankaya ve İstanbul’un ilçeleri gibi tartışmalı bölgeler değerlendirildi.

Toplantılarla CHP, 1.393 ilçenin 1.090’ı için adaylarını açıkladı.

Bakmak

YRP İstanbul'da destek verecek

‘YOL TALİMATLARI REGINA’YA GELDİ’

İsimlerin açıklanmasının ardından istifalar ardı ardına gelmeye başladı. CHP’de milletvekili, başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerinde bulunan Gürsel Tekin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada CHP’den istifa ettiğini duyurdu. Tekin, şunları söyledi: “CHP maalesef zamanla Atatürkçü ve sosyal demokrat parti kimliğinden uzaklaştı. Eş, arkadaş, aile ilişkilerinin her düzeyde önemli olduğu bir yapıya dönüştü” dedi.

Tekin’in ardından Adana’nın Çukurova İlçesi Belediye Başkanı Soner Çetin ve Seyhan Akif Belediye Başkanı Kemal Akay’ın CHP’den istifa ettikleri öğrenildi.

İsmi açıklanmayan Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş, şunları söyledi: “Umarım geçmiş olsun ülkeme. “CHP bu sınavı geçemedi, halkla inatlaştı, değişim söylemleri yalan çıktı” dedi.

‘PARTİ KÜLTÜRÜNÜ BELİRLİYOR’

İstifaları ve tepki eylemlerini değerlendiren parti personeli, şunları söyledi: “Her doğum sancılıdır. Partide bir değişim yaşanıyor. Hatta bir yapı bile buna direnmeye çalışıyor. Şartlar ne olursa olsun bu değişime öncülük edeceğiz” dedi. Adaylığı açıklanan isimlerin genç olduğu yönündeki eleştirilere yanıt veren heyet, şunları söyledi: “Partimizde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ali Dinçer, Ankara’nın adayı olduğunda 31 yaşındaydı. 30’lu yaşlarındaki arkadaşlarımız seçim bölgelerine direnmeye çalışıyorlar.Biz partinin 5-10 yıl sonraki geleceğine yatırım yapıyoruz.Partide en büyük eleştiri noktası örgüt içindeki kişilerin aday gösterilmemesiydi. Önümüzdeki dönemde büyükşehir belediyesinde partiye aday olacak kişileri ve parti yönetimine katılabilecek kişileri yetiştiriyoruz.Partinin yeni nesillerine tecrübe kazandırıyoruz.Bütün bu arkadaşlarımız arkadaşlarımızdır. Parti kültürünü biliyorlar ve sokakta parti için mücadele ediyorlar.Bu nedenle 31 yaşındaki parti meclis üyesi Hüseyin Can Güner’i Çankaya adayı olarak gösterdik. Bodrum’da 29, Çeşme’de ise 32 yaşında bir arkadaşımızın aday olması bizim için çok değerli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber