Salı, Ekim 22

İmamoğlu’nun adaylığını Özgür Özel açıkladı! Mansur Yavaş iddiasına çok net yanıt verdi

Bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi adayları arasında yer alan İmamoğlu ile Yavaş arasında erken rekabet ihtimali ortalığı karıştırdı. CHP’nin TBB başkanına ‘İmamoğlu’ dedi.

ŞİKAYETLERE CEVAP

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kızı Vera’nın anaokulunu bitirmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada Özel, Yavaş ile İmamoğlu arasında yaşanan anlaşmazlık iddialarını yalanlayarak İmamoğlu’nun adaylığını açıkladı.

“YAVAŞ İLE İMAMOĞLU ARASINDA HERHANGİ BİR ÇATIŞMA YOK”

Adaylık açıklamasının yanı sıra iddialara da yanıt veren Özel, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’na teklifte bulunduk. Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu arasında herhangi bir anlaşmazlık yok. Türkiye Belediyeler Birliği başkanlık adayımız Ekrem İmamoğlu’dur.”

BELEDİYE BAŞKANI CHPLİ BELEDİYELER TARAFINDAN BELİRLENECEK

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) yönetiminin önümüzdeki 1-2 ay içinde değişmesi bekleniyor. Başkanı belirleme çoğunluğu CHP’li belediyelerin elinde.

ÖZEL TALİMAT VERDİ: CHP BELEDİYELERİNE ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİ YAKINLARI HAKKINDA GENELGE

Öte yandan Özgür Özel’in talimatıyla şehit ve gazi ailelerinin ihtiyaçlarının daha etkin karşılanabilmesi için kojenerasyon belediyelerine genelge gönderildi.

AA’nın haberine göre, CHP’den yapılan yazılı açıklamada, partinin şehit ve gazi ailelerinin güvenini korumak ve ihtiyaçlarını daha etkin şekilde karşılamak amacıyla kapsamlı bir genelge yayınladığı belirtildi. Özel’in talimatıyla gönderilen genelgeye göre il ve ilçe teşkilatlarında şehit aileleri ve gazi aileleriyle ilgilenecek özel birimlerin kurulması planlanıyor.

Bu kapsamda büyükşehir ve il belediyelerinde “Şehit ve Gazi Yakınları Şube Müdürlüğü” kurulması, ilçe belediyelerinde ise aynı isimle ofisler oluşturulması öneriliyor.

AA-20240424-34365251-34365247-CHP_TBMM_GRUP_TOPLANTISI

Genelgede şehit yakınları ve gazilere ulaşım desteği ve psikolojik destek sağlanması, lokal/dinlenme tesisi ve misafirhane imkanı sunulması gibi öneriler yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milli Savunma Politikasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, hazırlanan genelgede il ve ilçe teşkilatları ile belediyelerin bu konudaki çalışmalarını daha koordineli ve etkin hale getirmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bağcıoğlu, şunları söyledi: “Şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınları, tüm toplumumuzun bir emanetidir. Bu emaneti korumak, onların sosyal hayata katılımlarını desteklemek, kurumlarımızı ve belediyelerimizi samimi bir şekilde hareket ettirmek bizim görev ve görevimizdir. Moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için onların yanında olduğumuzu hissediyorum.” değerlendirmesini yaptı.Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Mynet Youtube
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kanını ve dışkısını suya döktü!  Bayram öncesi iğrenç görüntülerKanını ve dışkısını suya döktü! Bayram öncesi iğrenç görüntüler
Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi!Milli Savunma Bakanlığı duyurdu: 6 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi!
Evden çıktı ve aniden hiçbir uyarıda bulunmadan yürürken yakalandı.Evden çıktı ve aniden hiçbir uyarıda bulunmadan yürürken yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Antalya Haber