Pazartesi, Eylül 16

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

Kredi kartı operatörü Mastercard, MetaMask kişisel saklama cüzdanına bağlı yeni bir euro banka kartını duyurdu. Ünlü kripto para dolandırıcısı geri döndü ve adı AngelX. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), Uniswap’i yasa dışı türev ticareti yapmakla suçladı. İşte bugün kripto para piyasasında neler oluyor.

Mastercard’dan otomatik cüzdan taşıma

Küresel ödeme devi Mastercard, kullanıcıların “kendi bankaları haline gelerek” kripto para birimleri harcamalarına olanak tanıyan yeni bir işbirliğinin parçası olarak kişisel saklama cüzdanlarına desteğini duyurdu.

Ağustos ayında saklamaya tabi olmayan MetaMask cüzdanıyla kripto banka kartı pilot çalışmasının ardından Mastercard, Avrupalı ​​kripto ödeme altyapısı sağlayıcısı Mercuryo ile yeni bir ortaklıkla geleneksel finans ve kripto para birimlerini daha da birbirine bağlayacak.

İşbirliğinin bir parçası olarak Mastercard, kullanıcıların Bitcoin gibi kripto para birimlerini Mastercard ağındaki 100 milyondan fazla satıcıdaki cüzdanlarında saklamalarına olanak tanıyan, euro cinsinden yeni bir banka kartını tanıttı.

Saklama cüzdanlarının aksine, saklama olmayan cüzdanlar, kullanıcının, cüzdana erişim sağlayan özel anahtarın tek saklayıcısı olarak fonlarını koruma konusunda tüm sorumluluğu üstlenmesini gerektirir.

Mastercard’ın kripto para birimi ve fintech olanaklarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Christian Rau’ya göre şirketin Mercuryo ile işbirliği, saklama dışı cüzdanları destekleme konusundaki artan kararlılığına dayanıyor.

Rau, Cointelegraph’a şunları söyledi: “Mastercard olarak, saklama dışı cüzdan deneyimini yenilemek ve geliştirmek için ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz.”

“Mercuro ile olan işbirliğimiz sayesinde, blockchain ile geleneksel ödemeler arasındaki geleneksel engelleri yıkıyoruz ve dijital varlıklarını harcamak isteyen tüketicilere, Mastercard’ın kabul edildiği her yerde bunu yapmanın basit, güvenilir ve emniyetli bir yolunu sunuyoruz.”

Ünlü kimlik avı projesi yeni isimle geri dönüyor

Kötü şöhretli kripto kimlik avı araç seti Angel Drainer, bu kez AngelX adı verilen yeni ve geliştirilmiş bir sürümle geri döndü ve blockchain güvenlik firması Blockaid’in yeni bir raporuna göre halihazırda yüzlerce kötü amaçlı uygulamayı yaymış durumda.

Blockaid, 4 Eylül’de Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, yeni AngelX sisteminin halihazırda kripto para birimi kullanıcılarından dijital varlıkları çalmak için tasarlanmış 300 kötü amaçlı merkezi olmayan uygulamayı (DApp) dağıttığını söyledi.

Blockaid, AngelX’in en endişe verici özelliklerinden birinin, Açık Ağ (TON) ve Tron ağı da dahil olmak üzere “daha yeni, daha az olgunlaşmış blok zincirler” üzerindeki kullanıcıları hedef alan kimlik avı uygulamaları geliştirmiş olması olduğunu söyledi.

Blockaid, “AngelX, bu blok zincirlerinin, sağlam güvenlik araçları ve destek eksikliği nedeniyle saldırılara karşı savunma konusunda daha az donanımlı olduğuna inanıyor” dedi.

Şirket ayrıca 31 Ağustos’taki lansmanından bu yana AngelX sistemi tarafından desteklenen 150’den fazla yeni dolandırıcılık tespit ettiğini de belirtti.

Uniswap’in ABD düzenleyicisiyle başı dertte

4 Eylül’de ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), merkezi olmayan borsa geliştiricisi Uniswap Labs’i ABD’li perakende yatırımcılara yasa dışı olarak kaldıraçlı kripto para birimi ticaret ürünleri sunmakla suçladı.

Düzenleyiciye göre Uniswap Labs, 175.000 dolar para cezası ödeyerek ve Emtia Borsası Yasasını (CEA) ihlal etmeyi bırakarak suçlamaları çözmeyi kabul etti. CFTC’nin genel müdürü Ian McGinley, düzenleyicinin “dijital varlık platformları ve DeFi ekosistemleri geliştikçe CEA’yı güçlü bir şekilde uygulayacağını” söyledi.

Uniswap’i suçlayan karar, CFTC komisyon üyelerinden Summer Mersinger’in açıklama yapması nedeniyle oybirliğiyle alınmadı.

Mersinger, “Komisyonun bir gün DeFi protokollerinin bunlara nasıl uyabileceğini açıklığa kavuşturmak için kurallar veya en azından yönergeler oluşturmayı düşüneceğini umuyordum” dedi ve “Maalesef o gün bugün değil” dedi.

DefiLlama’nın en son verilerine göre Uniswap şu anda çeşitli blockchainlerde 4 milyar dolardan fazla varlığa sahip.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

okulturlari.org
Antalya Haber
meritking casibom